S&P smanjuje bonitetne ocjene Triglavu i Savi Re?

Bez autora
Dec 13 2011

Bonitetna agencija Standard&Poor’s razmatra mogućnost snižavanja bonitetnih ocjena europskih osiguravajućih društava, među koje se ubrajaju i slovenske Zavarovarovalnica Triglav te Pozavarovalnica Sava (Sava Re). Povod je upozorenje o mogućoj negativnoj promjeni bonitetne ocjene Republike Slovenije koje je S&P izdao prošlog tjedna. Triglav i Sava Re imaju bonitetnu ocjenu A koja bi se mogla smanjiti na A- zbog visoke vjerojatnosti izvanredne financijske pomoći u slučaju financijskih poteškoća države. U slučaju Save Re niži bonitet Slovenije mogao bi dovesti do ocjene BBB%2B, što bi moglo utjecati prvenstveno na poslove stečene zahvaljujući ugledu visoke bonitetne ocjene.

S&P smanjuje bonitetne ocjene Triglavu i Savi Re?Bonitetna agencija Standard&Poor’s razmatra mogućnost snižavanja bonitetnih ocjena europskih osiguravajućih društava, među koje se ubrajaju i slovenske Zavarovarovalnica Triglav te Pozavarovalnica Sava (Sava Re).

Povod je upozorenje o mogućoj negativnoj promjeni bonitetne ocjene Republike Slovenije koje je S&P izdao prošlog tjedna.

Triglav i Sava Re imaju bonitetnu ocjenu A koja bi se mogla smanjiti na A- zbog visoke vjerojatnosti izvanredne financijske pomoći u slučaju financijskih poteškoća države. U slučaju Save Re niži bonitet Slovenije mogao bi dovesti do ocjene BBB%2B, što bi moglo utjecati prvenstveno na poslove stečene zahvaljujući ugledu visoke bonitetne ocjene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik